EFOP-1.3.7-17-2017-00106

EFOP-1.3.7-17-2017 – A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével

Kedvezményezett: Római Katolikus Egyházközség Tótszentmárton
Elérhetősége: 8865 Tótszentmárton, Dózsa tér 1.
Projekt címe: A társadalmi összetartó erő megnyilvánulása Tótszentmárton település közösségfejlesztő tevékenységeinek bővítésével
Támogatás összege: 49 678 031 Ft
Támogatás mértéke: 100 %

Az egyház és a civil szervezet elsődleges célja, hogy a projekt keretében megvalósítandó tevékenységek hozzájáruljanak az esélyegyenlőség fokozásához, az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés elleni intézkedések véghezviteléhez. A Római Katolikus Egyházközség Tótszentmárton és a „Vidéki Értékek” Gazdaság-, Vidék- és Turizmusfejlesztési Egyesület a működése során kiemelt figyelmet fordít a felmerülő közösségi igények megvalósítására és társadalmi problémák enyhítésére, kezelésére. A szervezetek, különösen az Egyházközség tevékenységei közé tartozik a község élhetőbbé tétele, a hátrányos helyzetűek, idősek, szenvedélybetegek, szegény családok felzárkóztatása, a társadalomba, de különösen a közösségbe való beilleszkedésük elősegítése. Eme célkitűzéseink megvalósítása érdekében számos közösségfejlesztő programokat valósítunk meg, melyek során mindenkinek lehetőséget biztosítunk a részvételre. A projekt keretében megvalósítandó programjaink illeszkednek a pályázati felhívás alapvető célkitűzéseihez, kiemelten az alábbiakhoz:

· Erősíteni szeretnénk a helyi közösségek tagjai közötti összefogást, a szolidaritást.

· A célok közvetítésének, a programok megvalósításának fontos eleme önkormányzatok, civil és egyházi szervezetek, iskolák, illetve felsőoktatási intézmények együttműködése.

· A szabadidő hasznos eltöltésnek lehetőségét kívánjuk bemutatni a helyi fiataloknak.

· Pályázati programunk a felhívásban megjelölt következő konkrét részcélokhoz kapcsolódik:

· Szemléletformálás, társadalmi érzékenyítés

· Társadalmi együttélés javítása

· Egyházak hátránykompenzációs tevékenységének fejlesztése

· Célcsoport önérdekérvényesítő és önszerveződési képességének kialakítása, fejlesztése

· Prevenció (áldozattá, bűnelkövetővé válás megelőzése, szenvedélybetegség megelőzése)

· Szolgáltatások adekvát, komplex rendszerré szervezése

· Hatékony tevékenység-koordináció kialakítása A társadalmi folyamatok hatására fokozódó szükség van a formálisabb, kisebb-nagyobb közösségeket létrehozó, erősítő, támogató tevékenységekre, ezáltal a támogatást igénylő szervezetek is eszerint alakították ki a projekt keretében véghezvinni kívánt tevékenységeket.

 
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.01.31.
Projekt azonosító: EFOP-1.3.7-17-2017-00106
Közreműködő szervezet: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Elérhetősége: 1054 Budapest, Akadémia út 3.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával valósul meg.